Vanliga frågor


Lånevapen? Det finns lånevapen att hyra till samtliga gevärsdiscipliner.


Måste man vara medlem? Nej.


Går det att skjuta in bössan? Ja, det finns en inskjutningsbana som är 100 meter.


Finns det skjutledare? På älg och hagelbanan finns skjutledare som kan hjälpa till efter bästa förmåga under våra öppettider.


Finns det ammunition till försäljning? Ja, vi har ammunition i de vanligast förekommande kalibrarna till försäljning på hagelbanan, älgbanan och inskjutningsbanan.


När är banorna öppna? Se ”Öppettider”.


Hur sker betalning? Det är betalning med kort som gäller och vi tar de vanligaste kredit och betalkorten. Vi undanber oss kontanter och har inte möjlighet att ta emot Swishbetalning.


Måste man anmäla sig i förväg? Under öppettider dvs. de tider som finns på hemsidan så är man välkommen utan att anmäla sig i förväg.


Är det köer? Under hösten så är det ibland köer så därför rekommenderas det att jägare som vill skjuta inför jakten med fördel hänvisas till våren då det ofta är lugnare.


Kan man låna hörselskydd?Enkla hörselproppar finns att köpa.


Är det barntillåtet? Barn är välkomna i vuxet sällskap. Den vuxna har ansvaret och skjutledarens instruktioner gäller. Vi värnar om ett säkert skytte därför gäller alltid skjutledarens instruktioner.


Kan man tillgodoräkna sig skjutresultaten på skjutbanan för jägarexamen? Nej, för att skjuta upp för jägarexamen hänvisar vi till andra klubbar, men du har alla möjligheter att träna hos oss.


Senast uppdaterad 10 oktober 2022